2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Lovas Rozinak vallott gyermekkori traumáiról a roma sportolónő

Lovas Rozinak vallott gyermekkori traumáiról a roma sportolónő

Szívtépő élettörténetén keresztül ad reményt másoknak a többszörös kick-box bajnok Zsiga Melinda

Mindig mosolyog a szeme, pedig gyötrelmes gyermekkor áll mögötte. A K1-es és többszörös kick-box bajnok Zsiga Melinda a legnagyobb pofonokat nem a ringben, hanem az élettől kapta: a nevelőszülei éheztették és verték, roma származása miatt pedig rendszeresen megkülönböztetés érte. Ám hiába minden nehézség, jogunk van a boldogsághoz és ha küzdünk érte, akkor ránk talál – vallja a sportolónő, aki egy jó ideje a személyes történetén keresztül ad reményt a hányatott sorsú embereknek. Most Lovas Rozinak mesélt.

 

 

 

A különleges szépségű Zsiga Melindát előbb modellként és címlaplányként, majd K1-es és többszörös magyar kick-box bajnokként, világbajnoki bronzérmesként ismerhette meg az ország. Egy ideje viszont Melinda számára az is nagyon fontossá vált, hogy bátran meséljen a múltjáról és személyes tragédiáin, megható élettörténetén keresztül reményt adjon a hasonlóan nehéz sorsú gyermekeknek.

Melindát édesanyja a születése után a kórházban hagyta, majd előbb állami gondozásba, onnan pedig nevelőszülőkhöz került. Három családnál is megfordult: volt, ahol verték, vagy éppen nem adtak neki enni, miközben roma származása miatt is megaláztatások érték. Az egyik családtól azért kellett mennie, mert a kirekesztő nagymama nem tudta őt elviselni.

„Nem értem időben haza és azon gondolkoztam, hova bújjak el, ahol nem találnak meg, nehogy elverjenek. Volt, hogy azért kaptam, mert kiborítottam a virágföldet, de olyan is megtörtént, hogy a nevelőanyám megfogta a kezemet és a lábamat, majd nekidobott az ajtónak. Egyszer szíjjal vert meg. Belenéztem a tükörbe és a szíj a nyakamon volt” – emlékezett vissza gyötrelmes gyermekkorára a sportolónő, aki Lovas Rozinak mondta el ezeket a Betone Studio Egyszer lent podcastjának harmadik évadindító epizódjában.

A harmadik befogadó családnál azonban végre jobbra fordult az akkor kilencéves kislány sorsa és az iskolai kézilabda, majd később, az egyetem után a kick-box jelentették számára a kitörési lehetőséget. Mára lassan abbahagyja az aktív sportolói karrierjét: jelenleg edzőként is dolgozik, és egy olyan közegben van nap mint nap, ahol szeretik a tanítványai és a származása senkit sem érdekel.

Lovas Rozi, a podcast háziasszonya így nyilatkozott a Melindával való találkozásukról:

„Örülök, hogy ezzel a megindító beszélgetéssel mi, az Egyszer lent készítői is azt a célt szolgálhatjuk, hogy Melinda története eljusson más, nehéz helyzetben lévő emberekhez, és megmutassa nekik: még a legreménytelenebbnek tűnő helyzetből is van kiút” – mondta Rozi, aki azt is elárulta, hogy a harmadik évadban olyan vendégek is kitárulkoznak majd nála, mint Bakonyi Alexa, Feledi Nóra vagy éppen Lakner Zoltán.

Egyszer lent 3. évad 1. rész szeptember 23-tól már elérhető a legnépszerűbb podcast lejátszókon

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek