2021. 09. 28. kedd

Vencel
1 EUR 358 HUF
1 GBP 419 HUF

Kizárták a Szinva forrást  

Az elmúlt napok csapadékos időjárása okozza a vízminőség romlását.

Miskolc város az ivóvizét, a kitűnő minőségű bükki karsztvízművekből kapja. A Lillafüredi Szinva forráscsoport Lillafüred, Felső és Alsó-Hámoron kívül Miskolc nyugati részének vízellátását, valamint a Borsodvíz Zrt. felé átadva Bükkszentkereszt, Répáshuta ivóvizét biztosítja. A karsztforrások vízutánpótlása karsztjárat rendszereken keresztül történik, melyben a víz nagy sebességgel is közlekedhet. Rendkívüli mennyiségű csapadék esetén a hirtelen megtelt karsztjáratokban mozgó víz a felszínről esetlegesen bemosódott szennyeződéseket magával ragadva a vízműtelepek nyersvizében időszakos vízminőség romlást eredményezhet. A MIVÍZ Kft. monitoring és vízminőség-vizsgáló rendszere a vízminőség romlást folyamatosan figyeli és a szigorúan meghatározott határértékek bármelyikének elérése esetén az adott forrást átmenetileg kizárja a hálózatból a maximális biztonság érdekében.

Az elmúlt időszak csapadékos időjárásának hatására a figyelő rendszer riasztása alapján a Lillafüredi Szinva forrás időszakosan kizárásra került az ivóvízellátó rendszerből. A MIVÍZ Kft. nagy létszámú szakember gárdát vont össze annak érdekében, hogy az ivóvíz-szolgáltatás a fogyasztók számára zavartalanul fennmaradjon.

A Szinva forrás Lillafüredi, Felső-Hámor, Alsó-Hámor vízellátási területén a vízszolgáltatás biztosítása érdekében a szükséges ivóvíz pótlását vízkormányzással, illetve lajtkocsis vízpótlással biztosítja a cég.

A MIVÍZ Kft. ellátási területén jelenleg is zavartalan, folyamatos az ivóvízellátás, a víz minősége megfelelő, fogyasztható, melyet a biztonsági figyelőrendszer folyamatosan ellenőriz.

A MIVÍZ Kft. arra kéri az érintett terület fogyasztóit, hogy a nagyobb vízigénnyel járó tevékenységeket – amennyiben lehetséges – a Szinva forrás visszakapcsolása utáni időszakra ütemezzék.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum