2023. 06. 9. péntek

Félix
1 EUR 369 HUF
1 GBP 428 HUF

Zebrán sodorták el a gyalogost Ózdon

Figyelmetlenség vezetett odáig, hogy egy zebrán áthaladó gyalogost sodortak el Ózdon.
Az eljárás eddig beszerzett adatai szerint 2020. november 23-án 17 óra 20 perckor Ózdon, a Bolyki főúton a kijelölt gyalogosátkelőhelyen egy sofőr autójával elsodort egy nőt. A gyalogos könnyű sérülést szenvedett.

Az Ózdi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy szabályok betartásával a balesetek elkerülhetők, és mindenki hazaérhet:

A gépjárművezetők mindig az út- és látási, valamint időjárási viszonyok figyelembevételével válasszák meg járművük sebességét!
Az autósok kiemelt figyelemmel közelítsék meg a kijelölt gyalogosátkelőhelyeket, fokozottan ügyelve azokra a napszakokra, amikor a jelzőlámpa nem üzemel!
A gépjárművezetők ellenőriztessék autójuk fényjelző berendezéseit, ezzel is elősegítve láthatóságukat!
A gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e menni anélkül, hogy veszélybe sodornák magukat, vagy másokat! A gyalogosok nagy kockázatnak vannak kitéve, ha korlátozott látási viszonyok között közlekednek. A veszélyhez hozzájárul a sötét ruházat, ha lakott területen kívül nem viselnek láthatósági mellényt, és ezáltal szinte teljesen beleolvadnak a környezetbe. Legyen mindig látható!
A járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogosátkelőhelyek környékét! Sokat segít a szemkontaktus, hogy mindenki számára világos legyen, ki mit lép.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy számla kétszeri felhasználása miatt jelzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendszere egy cipőmárka magyarországi képviseleténél. A javítás ere…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai útját állták a közel 20 ezer koszos, penészes, jelöletlen tojással megrakott szállítmánynak. A kockázat…

További cikkek