2022. 08. 18. csütörtök

Ilona
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

Visszaélés a mozgáskorlátozott igazolvánnyal

Egy akció eredményeként fél tucat autós ellen indult közokirat-hamisítás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Miskolci Rendőrkapitányságon, akik mozgáskorlátozottak részére kiállított parkolási engedéllyel éltek vissza. A Miskolci Rendőrkapitányság és a Régió Park Kft. munkatársai 2014. január 22-én, közös akció keretében ellenőrizték, hogy a fizető övezetben mozgáskorlátozottaknak kiállított kártyával díjmentesen parkoló járművezetők valóban jogosultak-e a kedvezmény igénybevételére.

 

Az akció során a rendőrök hat személyt állítottak elő, akik a rendelkezésre álló adatok szerint oly módon parkoltak személygépkocsijukkal, hogy parkoló jegyet nem vásároltak, s a gépjármű szélvédőjére más személy részére kiállított mozgáskorlátozott parkolási igazolványt helyeztek ki. Az igazolvány használatára jogosult személyek azonban sem a gépkocsi érkezésekor, sem távozáskor nem voltak jelen.

 

A szervezett ellenőrzések célja az ilyen típusú visszaélések visszaszorítása, ezzel is biztosítva a mozgásukban korlátozott emberek jogait. A jogosulatlan kártyahasználat minden esetben büntetőeljárást von maga után.

 

Hasonló, közös akcióra a közeljövőben is számíthatnak Miskolcon a gépjárművezetők.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az Edelényi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el 2022. augusztus 20-án és augusztus 21-én. Az Edelényi Rendőrkapitányság veze…

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…