2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Trükközni próbált a veterán autóval

Milliós értékű, 1979-es évjáratú veterán terepjárót foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy adótartozás fedezeteként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Az adós először megpróbálta kijátszani a végrehajtókat. Azt állította, hogy eladta az autót egy német vevőnek, a veterán terepjáró már nincs a tulajdonában. Az adás-vételről azonban semmilyen szerződést nem tudott bemutatni. Németország helyett végül egy Borsod megyei autókereskedésben találtak rá a NAV végrehajtói a milliós értékű veterán autóra.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal többször is értesítette az adóst tartozásáról. Mivel a felszólítások ellenére sem kezdte el törleszteni adótartozását, ezért a NAV munkatársai a végrehajtás mellett döntöttek. Az adós nevén lévő veterán, ámde több millió forintot érő terepjáró lefoglalásáról értesítést is küldtek a tulajdonosnak. Az illető azonban többször is azt állította a végrehajtóknak, hogy az autót már eladta egy német vevőnek. Az ügyletről azonban semmiféle adás-vételi szerződést nem tudott bemutatni.

A NAV munkatársai a legnagyobb autóhirdetési portálon végül megtalálták az 1979-es veterán terepjárót. Egy Borsod megyei autókereskedésben „parkoltatták”, a rendszámot leszerelték róla. Az alváz- és motorszáma alapján azonban egyértelműen sikerült beazonosítani az autót.

A ritkaságnak számító terepjárót a NAV végrehajtói lefoglalták, és árverésre bocsátották. Március elejéig lehet licitálni az autóra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek