2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
Több mint kétmilliárdos adócsalást derítettek föl a vámosok

Több mint kétmilliárdos adócsalást derítettek föl a vámosok

Több mint kétmilliárdos adócsalást derítettek föl a vámosokKét ügyben összesen 2,6 milliárd forint elkövetési értékű adócsalást derítettek föl a vámosok Bács-Kiskun megyében; az elmúlt két hét során végrehajtott akciókban tizenhárom embert vettek őrizetbe – közölte Török Árpád, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatalának parancsnoka Szegeden.

A házkutatások során készpénzt és nagy értékű luxusautókat, ingatlanokat foglaltak le. A bűncselekményeket hosszabb ideje összehangoltan működő, hierarchikusan felépülő bűnszervezetekben követték el a gyanúsítottak – mondta az őrnagy a regionális parancsnokság történetének legnagyobb elkövetési értékű felderítésekről tartott sajtótájékoztatón.
 
Az egyik bűnszervezet 2004-től Kecskeméten működtetett egy „számlagyárat”: nyolc vállalkozás nevében félszáz számlabefogadó felé bocsátottak ki fiktív számlákat összesen bruttó 1,8 milliárd forint értékben. A hamis bizonylatokat felhasználó vállalkozások áfakötelezettségüket 300 millió forinttal csökkentették – tudatta a parancsnok.
 
Az ország kilenc megyéjében és Budapesten 110 pénzügyőr részvételével negyven helyszínen végrehajtott házkutatások során hat embert vettek őrizetbe, valamint százmillió forint értékben foglaltak le ingatlanokat és járműveket.

A nyomozók 2,3 milliárd forint adócsalást és pénzmosás bűncselekményét állapították meg.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek