2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

TISPOL – Utasokat szállítottak hibás fékrendszerrel

A közlekedésrendészeti akció során a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elsősorban a tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok vezetőit ellenőrizte.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain a rendőrök 2017. február 15-én, 16-án és 17-én átfogó ellenőrzéseket tartottak a TISPOL Műveleti Csoport idei terve alapján. Az európai kampány kifejezetten a közúti forgalomban részt vevő tehergépjárművek és autóbuszok ellenőrzésére irányult.

Az ellenőrzés-sorozat célja a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokának csökkentése, a napi, a heti vezetési és pihenőidők (AETR) megtartásának, a veszélyes árú szállítási szabályai (ADR) betartásának, a tehergépjárművek és autóbuszok műszaki állapotának ellenőrzése. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak továbbá az áruk és személyek illegális szállításának megakadályozására, a beutazás illetve a belföldön tartózkodás jogszerűségének ellenőrzésére is.   

A közúti kontroll Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokat érintette. A három nap alatt 164 tehergépjárművet és 31 buszt vettek górcső alá a rendőrök. A tehergépkocsikra vonatkozó 77 jogsértés között a sebességtúllépés dominált, de előfordultak műszaki hiányosságok és a vezetési- pihenőidővel kapcsolatos jogsértések is. Egy tehergépkocsi vezetője ittasan vezette járművét, vele szemben eljárást indított a hatóság. A buszok tekintetében 4 jogsértést tártak fel a rendőrök. Volt olyan utasokat szállító busz is, amelynek fékrendszere alkalmatlan minősítést kapott.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Dugig volt az autó cigivel
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai közúti ellenőrzésen 3600 doboz adózatlan cigarettát találtak. A pénzügyőrök Tiszaszalkánál egy gyanú…
Dohány és fű
A miskolci rendőrök egy autót állítottak meg és ellenőriztek, melynek során kábítószer birtoklás gyanúja miatt egy személyt fogtak el, illetve egy más…

További cikkek