2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Teljes kiterelés – Ittasan autózott gyermekével

Az ittas járművezetők kiszűrésére és a világító berendezések biztonságos működésének ellenőrzésére úgynevezett teljes kitereléses ellenőrzéseket hajt végre a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai, valamint a tíz rendőrkapitányság szakemberei az elkövetkező hetekben, a megye közútjain teljes kitereléses ellenőrzéseket hajtanak végre. A közlekedés biztonságát szolgáló akció elsősorban az ittas vezetők kiszűrésére és a járművek világító berendezésinek ellenőrzésére koncentrál. A rendőrség mindennap, egy-egy órán keresztül, az adott útszakaszon az arra elhaladó összes járművet és annak vezetőjét ellenőrzés alá von. A közlekedők az elkövetkező hetekben, legalább a 2017-es esztendő első hónapjáig számíthatnak a fokozott közúti kontrollra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság ellenőrzés-sorozata elsősorban a közlekedésbiztonságát szolgálja, hogy minél kevesebb tragédia következzen be a közutakon.

A rendőrök többek között 2016. december 21-én kiszűrtek egy olyan sofőrt, aki egy német nagyvárosból indult haza, majd az M3-as autópályán végrehajtott ellenőrzésen a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, amely elérte a bűncselekményi kategóriát. Egy miskolci férfi szintén ittasan vezetett és vele utazott gyermeke is. A hatóság az apával szemben büntetőeljárást indított.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek