2022. 08. 13. szombat

Ipoly
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Szimplán dupla életmentés

Kétszer mentették meg a járőrök ugyanannak a hajléktalan férfinak az életét Szikszón.

 Az Encsi Rendőrkapitányság Szikszói Rendőrőrsének járőrei elsőként 2014. január 2-án találtak rá egy padon fekvő, kihűlés közeli állapotban lévő 58 éves helyi hajléktalan férfira. Az egyedülálló, lábain fagyási sérülésekkel küszködő férfit további ellátás végett akkor kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.

 

Ezt követően 2014. január 24-én egy szikszói lakatlan, záratlan, romos házban a rendőrök ismét megtalálták a korábban kórházba segített személyt. A férfi ekkor a járőrök részére elmondta, hogy pár napja engedték ki a kórházból, de mivel nem volt hová mennie, így ebben a fűtetlen épületben húzta meg magát és már napok óta nem evett. Az egyenruhások egyike ekkor saját szendvicsét adta át az átfázott illetőnek, akinek egészségi állapota miatt újra kórházba szállításáról intézkedtek.

 

A hajléktalan férfi hosszú távú elhelyezésének ügyében az őrs munkatársai a Máltai Szeretetszolgálattal léptek kapcsolatba, mely eredményeként a személyt a miskolci krízisközpontban sikerült elszállásolni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Életveszélyes szúrás
A rendőrök előállították azt a fiatal férfit, aki előzetes szóváltást követően egy késsel megszúrt egy férfit Miskolcon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Meg…
Menekülő csempész
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai csaknem 6 millió forint értékű adózatlan cigarettát foglaltak le egy közúti ellenőrzésen, amit próbált,…

További cikkek