2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Szigorú számadás

Az erdők védelmében és a fa kereskedelemével kapcsolatos szabályok betartása érdekében közös ellenőrzési akciót hajtottak végre a rendőrök és a NÉBIH szakemberei Miskolcon és környékén.

Az akciót 2017. január 24-én és 25-én hajtották végre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatóság szakemberei.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a kistelepüléseken élők szubjektív biztonságérzetének javítására, a termény és falopások megelőzése és megakadályozása érdekében az elmúlt időszakban számos együttműködési megállapodást kötött önkormányzatokkal, társszervekkel, így például az Északerdő Zrt.-vel, vagy az Aggteleki Nemzeti Parkkal. A sort bővíti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatóságával való együttműködés. A szakemberek egymástól tanulva sajátították el, az fakitermelés, illetve fatermékek szállításának szigorú számadását. Az elméleti egyeztetést követően a kétnapos ellenőrzési akció több hiányosságot is feltárt a különböző fatelepeken. Az illegális fakitermelések visszaszorítása érdekében a fakitermelések végzése, illetve a faanyag szállítása jogszabályi előírásokhoz kötött. Ezért a rendőrök és a NÉBIH szakemberei a megye útjain közlekedő, fát szállító teherautókat is ellenőrzés alá vonták. A szakemberek két nap mérlegeként több esetben figyelmeztetéssel éltek, hiánypótlásra szólítottak fel, illetve egy fatelepet bezártak.

A hatóságok prevenciós tevékenységén túl fontos tudni, hogy az erdőtulajdonosok – az erdőgazdálkodásról szóló törvény betartásán túl, maguk is érdekeltek fellépni őrzés, visszatérő ellenőrzések, illetve egyéb vagyonvédelmi intézkedések formájában magánvagyonuk megóvása érdekében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek