2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Százlábú és a láthatósági szájmaszk

Sűrű ködben kötelékben, láthatósági szájmaszkkal, biztonságban. Közlekedésbiztonsági eszközöket adtak át a rendőrök egy miskolci óvodának.

Az őszi, téli évszakváltozásnak negatív hatása van a mindennapi közlekedésre. A tapasztalatok szerint a romló időjárási, és látási viszonyok miatt nagyobb mértékben emelkedik a balesetek, ezen belül is a gyalogos és kerékpáros elütések száma. Ebben az időszakban a láthatóság életeket menthet! A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ebben az évben is meghirdette megyénkben a „Látszódj, hogy lássanak!” elnevezésű láthatósági kampányát 2020. november 9-e és 15-e között.

A kampány hete alatt – a folyamatos közúti ellenőrzések mellett – a megyei balesetmegelőzési bizottság és a főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya 2020. november 10-én a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola növendékeinek és pedagógusainak közlekedésbiztonsági eszközöket adtak át. A láthatósági mellény mellett itt lépett színre először a neonsárga láthatósági szájmaszk, illetve az úgynevezett százlábú is, amivel az óvodapedagógusok a kötélvezeték segítségével könnyebben, és biztonságosabban közlekedhetnek a gyermekekkel.
varró

A rendőrségnek továbbra is fontos célja azon közlekedési balesetek megelőzése, amelyek során hiányos felszereltségű, kivilágítatlan, sok esetben még fényvisszaverő eszközzel sem rendelkező kerékpárosok, illetve gyalogosok válhatnak áldozattá. A rendőrség éppen ezért figyelemfelhívó ellenőrzéseket tart és nyomatékosítja a világítási szabályok betartását, a fényvisszaverő eszközök/ruházat viselésének fontosságát.

A kampány időszaka alatt a rendőrök többek között láthatósági mellényt és kerékpáros szilikon lámpaszettet adnak szükség esetén azon közlekedőknek, akik nem rendelkeznek ilyen eszközökkel. A közúti ellenőrzések során a kivilágítatlan úgynevezett vakautókat minden esetben megállítják elsősorban a figyelemfelhívás, és a balesetmegelőzés érdekében.
Százlábú és a láthatósági szájmaszk

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum