2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Rendőrségi 21 – elbukták a „játékot a terjesztők és fogyasztók + Videó!

Rendőrségi 21 – elbukták a „játékot a terjesztők és fogyasztók + Videó!

Kisebb droghálózatot számoltak fel a rendőrök a Sátoraljaújhelyen. Az ügyben 21-en kerültek a rendőrség látókörébe.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság és a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vám és Pénzügyőrség Igazgatóságának munkatársai lakossági bejelentés alapján közös akciót hajtottak végre a napokban. A drog-kommandó eredményeként 15 fogyasztót és két dílert azonosított be a rendőrség, akikkel szemben kábítószerrel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, illetve az ügyben további 4 főt tanúként hallgatott meg a rendőrség.

A hatósági házkutatások során kábítószer gyanús anyagmaradványokat, tárolásukra rendszeresített zacskókat foglalt le a rendőrség. A felderítésben nagy segítséget nyújtott a pénzügyőrök „ITI” nevű kutyája, aki úgymond nyomra vezette a nyomozókat.

Valamennyi gyanúsított szervezetében az alkalmazott gyors teszt pozitív eredményt jelezett. A bűncselekmény elkövetését egy főt kivéve valamennyien elismerték, ők kérték az úgynevezett elterelésen való részvételüket. A gyanúsítotti kihallgatások során olyan jellegű vallomást tettek, hogy a kábítószerhez Budapesten illetve Miskolcon jutottak hozzá.

A sikeres akciót összegezve megállapítható, hogy a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén az utóbbi évek során folyamatosan végrehajtott ellenőrzések eredményeként kiszorultak a kábítószer terjesztésével foglalkozó személyek.

Tiszta-kép

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében leginkább a kábítószerek úgynevezett nem forgalomba hozatal céljából történő csekély mennyiség megszerzése és tartása fordul elő. A rendőrség elsődleges célja azonban nem az alkalmi, a drogot kíváncsiságból kipróbáló fogyasztók kriminalizálása, hanem a drogforgalmazásból rendszeres jövedelemre szert tevők felderítése, elfogása.

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv (Btk) visszaélés kábítószerrel bűntett alapesetében meghatározza, hogy „aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, vagy az ország területén átvisz, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”. A terjesztők akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel számolhatnak.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum