2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Rendőr gyermeknap Hejőkeresztúrban

Ismét nagy sikerrel zárult a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett nyílt napja.
A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság „az egymáshoz közelebb kerülés” jegyében minden évben kiemelt feladatként kezeli a területén lakó kisebbség integrációjának elősegítését.

Ezt a mottót szem előtt tartva a rendőrök 2013. október 8-án már egyfajta hagyományt folytatva érkeztek a hejőkeresztúri IV. Béla Körzeti Általános Iskola udvarára, ahol számos gyermek és meghívott vendég várta az egyenruhásokat.

 

A rendezvény alapkövét a rendőrkapitányság és a térségi roma nemzetiségi önkormányzatok közötti jó együttműködés képezi, amelynek további erősítését ebben az esztendőben egy sikeres pályázati projekt is szolgálta. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tiszaújvárosi Tankerülete által működtetett iskolában magas a hátrányos helyzetű gyerekek aránya, azonban az integrációs nevelést országosan is elismerten, kiváló szinten végzi az oktatási intézmény.

 

A rendezvényt dr. Kalapos István r. alezredes, kapitányságvezető meghívására megtisztelte jelenlétével Véberné Rostás Krisztina, a Belügyminisztérium romaügyi referense, továbbá megjelentek a települési önkormányzatok képviselői, pedagógusok, roma nemzetiségi önkormányzatok elnökei, a tankerületek munkatársai, valamint a megyei rendőr-főkapitányság szakemberei is.

A forgatókönyv megannyi érdekes programot rejtett magában, így az érdeklődő sokaság megtekinthette a rendőri munka eszköztárát, majd különböző bűnügyi technikai felszerelésekkel ismerkedhettek meg a diákok. A tanulók a rendezvényen természetesen az egyenruhások szolgálati gépjárműveibe is beülhettek.

A gyermekek négyfős csapatokat alakítva képviselték iskolájukat a kerékpáros közlekedési versenyen, valamint „KRESZ-teszten”. A rendezvény zárásaként – az elért eredmények tükrében – minden csapat értékes ajándékcsomagokkal térhetett haza.
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek