2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „Ittasok „találkozója” – Közlekedési balesetek hétvégén

„Ittasok „találkozója” – Közlekedési balesetek hétvégén

Miskolcon, Edelényben és Sajógalgócon is sérültek a balesetben résztvevők. Mivel a három ütközésből kettőnél az ittasság is közrejátszott, ezért a rendőrök a jövőben is fokozott hangsúlyt fektetnek az ittas járművezetők kiszűrésére.

Járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság U. Norbert 23 éves sajógalgóci lakossal szemben, aki 2014. május 2-án 17 óra 10 perckor motorkerékpárjával a Sajógalgóc, Rákóczi úton haladva egy balra ívelő útkanyarulatban lehaladt a vízelvezető árokba, majd az ott lévő gépkocsibejáró beton áthidalójának ütközött.

A baleset következtében U. Norbert 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, aki a forgalmi rendszám és műszaki vizsga nélküli motorját, alkoholtól befolyásolt állapotban, bukósisak nélkül vezette.

L. Viktor 33 éves edelényi lakos 2014. május 2-án 18 óra 5 perckor kerékpárjával az Edelény, Eötvös úton haladt, amikor ittas állapota miatt nekiütközött egy az útpadkán parkoló gépjárműnek.

A baleset következtében L. Viktor 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, aki ellen az Edelényi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított.

Közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság V. István 56 éves miskolci lakossal szemben, aki 2014. május 3-án 14 óra 35 perckor személygépjárművével a Miskolc, Andrássy úton haladva ismeretlen okból áthaladt a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávokon és neki ütközött az úttest mellett található felsővezeték-tartó oszlopnak, majd onnan az úttestre visszasodródva egy szabályosan közlekedő gépjárműnek csapódott.

A baleset következtében V. István és utasa 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2014. első négy hónapjában az elmúlt év hasonló időszakához képest az ittasan okozott közúti közlekedési balesetek száma jelentős mértékben növekedett, ezért a megye közútjain a rendőrök a jövőben is fokozott hangsúlyt fektetnek az ittas járművezetők kiszűrésére.

Ne feledjük: Mindenkit haza várnak!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek