2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Pillangóhatás

A rendőrök jelentős sebességtúllépés miatt szűrtek ki a forgalomból egy sofőrt a 37-es számú főúton, amikor ugyanezen az útszakaszon aznap forgatta a baleset-megelőzési kisfilmjét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőrei 2020. július 10-én a 37-es számú főúton rögzítették, amint egy sofőr járművével a megengedett legnagyobb sebességet túllépve, 183 km/órával haladt.

A rendőrök a nagymértékű sebességtúllépések miatt a jogszabály által meghatározott jelentős mértékű közigazgatási bírságot 130.000 forintot szabtak ki, továbbá közúti közlekedési előéleti pontot is kiróttak az autót vezető sofőrrel szemben.

A közúti ellenőrzések célja a kiemelt közlekedési szabálysértéseket szándékosan elkövető sofőrök kiszűrése, ezzel a közlekedésbiztonsági helyzet érzékelhető javítása.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság egy kisfilmet készített, amely a sebességtúllépés balesetveszélyes hatásaira hívja fel a figyelmet. A film a pillangóhatás szlogennel igyekszik rámutatni arra, hogy ha kellő odafigyeléssel vezetünk, akkor apró, véletlenszerű folyamatok pozitív visszacsatolásai révén nagymértékben változtathatunk a közlekedési mentalitásunkon.

Érdemes megemlíteni, hogy a film készítése, és a nagymértékű sebességtúllépés rögzítése egy napon, és ugyanazon az útszakon történt.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg vagy veszítsék életüket az utakon.

 

„… hogy mindenki hazaérjen!”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek