2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

Pillangóhatás

A rendőrök jelentős sebességtúllépés miatt szűrtek ki a forgalomból egy sofőrt a 37-es számú főúton, amikor ugyanezen az útszakaszon aznap forgatta a baleset-megelőzési kisfilmjét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőrei 2020. július 10-én a 37-es számú főúton rögzítették, amint egy sofőr járművével a megengedett legnagyobb sebességet túllépve, 183 km/órával haladt.

A rendőrök a nagymértékű sebességtúllépések miatt a jogszabály által meghatározott jelentős mértékű közigazgatási bírságot 130.000 forintot szabtak ki, továbbá közúti közlekedési előéleti pontot is kiróttak az autót vezető sofőrrel szemben.

A közúti ellenőrzések célja a kiemelt közlekedési szabálysértéseket szándékosan elkövető sofőrök kiszűrése, ezzel a közlekedésbiztonsági helyzet érzékelhető javítása.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság egy kisfilmet készített, amely a sebességtúllépés balesetveszélyes hatásaira hívja fel a figyelmet. A film a pillangóhatás szlogennel igyekszik rámutatni arra, hogy ha kellő odafigyeléssel vezetünk, akkor apró, véletlenszerű folyamatok pozitív visszacsatolásai révén nagymértékben változtathatunk a közlekedési mentalitásunkon.

Érdemes megemlíteni, hogy a film készítése, és a nagymértékű sebességtúllépés rögzítése egy napon, és ugyanazon az útszakon történt.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg vagy veszítsék életüket az utakon.

 

„… hogy mindenki hazaérjen!”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nyílt nap a rendőrségen
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra látogattak a helyi Kincsem Napközi fiataljai. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon tölthettek el egy izgalmas …
Futás utánuk…
Negyedik helyezést értek el a borsodi rendőrök az országos Tisza-tó körüli futóbajnokságon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hat …

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum