2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Öt akció-tizennégy elfogott uzsorás Ózdon

Az Ózdi Rendőrkapitányság pár hónap leforgása alatt tizennégy uzsorást leplezett le és fogott el, a legutóbbi akció során a rendőrök több, évekig fogságban tartott személyt is kiszabadítottak. Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya koordinálásával – rövid idő leforgása alatt – már az ötödik (2010. november 16. 2011. február 8. és 16., ill. március 7.) uzsorás akció végrehajtására került sor.

A 2011. április 19-i elfogás eredményének köszönhetően újabb 3 uzsorás (1 nő és 2 férfi, mindannyian Ózdiak) kezén csattanhatott a bilincs Ózdon, így tizennégyre nőtt azon személyek száma, akik uzsora és ehhez kapcsolódóan más bűncselekmények elkövetése miatt kerültek őrizetbe Ózdon.

2011. április 19-én, a délelőtti órákban – az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 3 újabb uzsorást leplezett le, akiknek elfogásában a főkapitányság bevetési szolgálata is részt vett.

Az elfogott 3 személy – a nyomozás eddigi adatai alapján – az elmúlt években uzsorakölcsönök folyósításából és behajtásából tartotta fenn magát és családját.

A sértetteknek általában 70.000,- Ft körüli összegeket „folyósítottak” egy-egy alkalommal, melyekre 50 vagy 100 % közötti kamatot kértek. Volt akinek 2010. májusában kölcsönadott pártízezer forintra mostanáig – kevesebb, mint 1 év leforgása alatt – 300.000,- Ft kamatot számítottak fel. Ha a „futamidőről” érdeklődött, akkor minden esetben azt a választ kapta, hogy az adósság mindaddig nem tekinthető rendezettnek, amíg az „alkalmi bankosok” nem nyilatkoznak úgy, hogy az rendezve van.

Az ügy abban különbözik az eddigiektől, hogy a terheltek 4 személyt tartottak fogva – volt olyan akit több mint 10 éve –, őket dolgoztatták és minden jövedelmüket elvették. Durván bántak velük, mocskos, embertelen körülmények között tartották őket egy lyukban, enni ugyanazt kapták mint az állatok: moslékot, kutyatáppal… Eledelük az állatokétól csak abban különbözött, hogy az ő lábasukban egy kanál volt…

Az ügyben végzett nyomozás során idáig beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok adatai alapján a három uzsorás 2 rendbeli uzsora bűncselekmény, 5 rendbeli zsarolás bűntett, 4 rendbeli személyi szabadság megsértése és 1 rendbeli jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésével gyanúsítható, ezért őket az Ózdi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásba helyezésükre.

A Miskolc Városi Bíróság ma 13 óra 45 perckor tárgyal az előzetes letartóztatásba helyezésről.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Még a sértett telefonos kapcsolatban volt a rendőrség ügyeleti központjával, amikor a tiszaújvárosi rendőrök már elfogták a italtolvajokat. Bejelen…

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum