2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Őrizetben az ózdi rablók

Elfogták a rendőrök azokat a fiatalokat, akik egy 61 éves hölgy táskáját erőszakkal elvették, miközben a sértettnek súlyos sérülése keletkezett.

Az Ózdi Rendőrkapitányság rablás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 15 és egy 17 éves ózdi fiúval szemben.

A gyanúsítottak 2017. február 13-án 20 óra körül Ózd belvárosában el akarták lopni egy helyi asszony táskáját. A sértett azonban nem engedte el szatyrát, ezért lerántották, így a támadás során súlyos sérülése keletkezett. Az útonállók a megszerzett táskával együtt elmenekültek.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a rendőrök a 17 éves támadót 2017. február 14-én a délelőtti órákban Ózdon elfogták, míg társa ellen elfogatóparancsot adtak ki. A 15 éves fiút a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság illetékességi területén fogták el a rendőrök 2017. február 15-én az esti órákban.

A gyanúsítottak a terhükre rótt bűncselekményt beismerték és elmondták a rendőröknek, hogy további autófeltöréseket is elkövettek Ózd területén. A 17 éves gyanúsított helyszíni kihallgatásán többek között megmutatta, hogy merre menekültek a bűncselekmény elkövetése után.

Az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette a fiatalkorú rablókat és előterjesztéssel él előzetes letartóztatásuk indítványozására is az ügyészségen.

A sértettől eltulajdonított értékek túlnyomó részét a rendőrök megtalálták és visszaadták a jogos tulajdonosnak.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Dugig volt az autó cigivel
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai közúti ellenőrzésen 3600 doboz adózatlan cigarettát találtak. A pénzügyőrök Tiszaszalkánál egy gyanú…
Dohány és fű
A miskolci rendőrök egy autót állítottak meg és ellenőriztek, melynek során kábítószer birtoklás gyanúja miatt egy személyt fogtak el, illetve egy más…

További cikkek