2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Őrizetben a telefonbetyár

Két órán belül elfogták a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai azt a fiatalt, aki robbantással fenyegetett telefonhívása során egy helyi áruházat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2014. október 29-én 18 óra 43 perckor érkezett bejelentés az egyik telekommunikációs cég diszpécserszolgálatának munkatársától, amelyben a diszpécser tájékoztatta a rendőrséget, hogy egy ismeretlen férfi telefonon közölte velük, hogy az egyik tiszaújvárosi áruházban bomba fog robbanni.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai az élet – és vagyonbiztonság megóvása érdekében azonnal megkezdték a fenyegetésben jelölt áruház kiürítését és átvizsgálását, azonban a szakemberek sem az épületben, sem annak környékén nem találtak semmiféle robbanóanyagot.

A kutatással párhuzamosan bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a nyomozók két órán belül elfogták egy kesznyéteni ingatlanban azt a fiatalkorút, aki a rendőröknek azonnal beismerte tettét.

A 15 éves fiút, – aki egyébként az egyik miskolci gyermekvédelmi intézetből engedély nélkül távozott el – a rendőrök közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A fiatal telefonbetyár őrizetbevételét követően a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásának indítványozására is a Miskolci Járási Ügyészségen.

A fentieken túlmenően a rendőrség – mindig, így ebben az esetben is – az elkövetővel szemben érvényesíteni fogja az áruház kiürítésével, átvizsgálásával kapcsolatban felmerült költségeket is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek