2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Nyáridő: még tart a szezon

A rendőrség baleset-megelőzési tanácsai az útnak indulóknak nyár derekán is segítséget nyújtanak a közlekedési balesetek megelőzéséhez és a kánikula veszélyeinek elkerüléséhez.

Hosszabb autós utazás előtt célszerű olyan távolságokat kijelölni, amelyek reálisan teljesíthetőek. Fáradtan, különösen alvás nélkül ne vezessünk autót.
Elindulás előtt kapcsolják be a biztonsági öveket. Ezen eszközök használata kötelező, így győződjünk meg arról, hogy a járműben utazók azokat valóban bekötötték.
Elindulás előtt a jármű ellenőrzését kellő gondossággal hajtsuk végre, különös figyelemmel a világító és fényjelző berendezések állapotára, a gumiabroncs-nyomásra, és a különböző folyadékszintek (pl. ablakmosó) ellenőrzésére. Célszerű ilyenkor a pótkereket is megvizsgálni.  
A csomagok elhelyezésénél különös gonddal járjunk el, hogy azok menetközben ne okozzanak, és ne idézzenek elő sérüléseket, baleseteket.
Óvakodjunk az utastérbe szálló rovaroktól, mivel azok jelenléte is és így csípése komoly baleseteket idézhetnek elő. A motorosok olyan ruházatot viseljenek, amelyek megóvják viselőjüket a rovaroktól.
A kerékpárral túrázók tartsák be a KRESZ-szabályokat. Ajánlott a fejvédő sisak használata. Ne feledjék azt sem, hogy a kerékpáron lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező a fényvisszaverő mellény viselete.
A láthatósági mellény bár gépkocsiban nem kötelező tartozék, azonban elővigyázatosságból nem árt, ha az ülések számának megfelelő számú ruházat áll rendelkezésre.
Az utazás és túra során – különösen kánikula idején – gondoskodjunk megfelelő folyadékmennyiségről és annak pótlásáról.
Zárt autóban kisgyermeket, házi állatot ne hagyjunk magára.
A nagy meleg a gyalogosok szervezetét is megviseli. A járművezetők figyeljenek rájuk!
A kijelölt gyalogos átkelőhelyeken a gyalogosoknak áthaladási elsőbbségük van. A gépjárművezetők fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közelítsék meg ezeket a helyeket.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében tartsák be a közúti közlekedés szabályait, figyeljenek a közlekedés más résztvevőire és alkalmazkodjanak a megváltozott időjárási körülményekhez!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek