2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Nem övön aluli ütés! – TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Nem övön aluli ütés! – TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

A háromnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció Borsod-Abaúj-Zemplénben is elsősorban a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésére terjed ki.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján a ,,European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtására 2011. március 08-10. között kerül sor, mely a passzív biztonsági eszközök, azon belül is különösen a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatának az ellenőrzésére terjed ki.

 

Az ellenőrzés Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki-, és bevezető valamint gyorsforgalmi útszakaszokra, továbbá a ,,baleseti gócpontokra” terjed ki. A végrehajtásban valamennyi Rendőrkapitányság, a megyei Forgalomellenőrző Alosztály, az Emődi Autópálya Alosztály, valamint a Bevetési Szolgálat munkatársai vesznek részt. Az akcióban a rendőrség együttműködik a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség munkatársaival.

 

Információs háttér:

Az akciónak különös aktualitást ad, hogy Magyarországon az övhasználat mértéke – bár növekvő tendenciát mutat – de sajnálatos módon még mindig elmarad a nyugat európai országok 90%-os átlagától.

Közúti baleset esetén a sérülések – és ezen belül is különösen a halálos eredmény – elkerülésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy. Kutatások azt mutatják, hogy a biztonsági öv használatának elmulasztása jelentősen növeli a halálos tragédiák, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésének kockázatát. Életek ezreit lehetne megmenteni európai szinten, ha mindenki használná a biztonsági övet!

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek