2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 484 HUF

„Ne szédítsen, mert rögtön hívom a rendőrséget!”

Összegyűjtöttünk pár mondatot azoktól az idős asszonyoktól, akik nem dőltek be az unokázós csalóknak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt időszakban több településen is felütötték fejüket az unokázós csalók.

A sértetteket minden esetben azzal a történettel hívták fel, hogy hozzátartozójukat – gyereküket, unokájukat – autóbaleset érte és pénzre van szükségük, hogy a baleset során szerzett sérüléseiken túl egyéb bántódásuk ne essen.

Most összegyűjtöttük azokat a mondatokat, amit az idős asszonyok mondtak – tanúkihallgatásaik során – mielőtt a csalók bontották a vonalat:

„ne szédítsen, mert rögtön hívom a rendőrséget”,
“nem tudok segíteni, mert nem hiszem el ezt az egészet”,
“nem adok pénzt, inkább odaküldöm apádat”,
“nem megyek sehová, mert fáj a lábam hívd anyádat”.

Két kazincbarcikai asszony azonban áldozatul esett a napokban a csalóknak. Egy 83 éves hölgy egymillió hatszázezer forintot, míg egy 70 éves asszony több mint ötszázezer forintot utalt át pénzügyi transzferszolgáltatón keresztül egy részére megadott angliai számlaszámra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy bármilyen pénzátutalási tranzakció megkezdése az alábbi óvintézkedéseket tegyék meg:

hívják fel a „balesetben” jelölt hozzátartozójukat,
a telefonálótól minden esetben kérdezzenek olyan dolgot, amelyet ténylegesen csak hozzátartozójuk tudhat Önökről (ez lehet például egy becenév, egy közös emlék) ezzel is csökkentve áldozattá válásukat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…