2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Miskolcon nyomtatták a hamis húszdollárosokat

Pénzhamisítókat fogtak el a rendőrök

Hamis dollárt akartak Ukrajnában forgalomba hozni.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénzhamisítás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – őrizetbe vételük mellett – M. István 54 éves edelényi, valamint Sz. István 59 éves nyékládházi lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak – ez idáig ismeretlen társak megbízását követően – 2015. év elején megállapodtak abban, hogy hamis 20-as USD címletű bankjegyeket készítenek, amelyeket közvetítőn keresztül Ukrajnában hoztak volna forgalomba.

A hamis bankjegyek legyártását M. István vállalta, aki Miskolcon működtetett egy nyomdaipari céget.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2015. július 31-én fogták el a két férfit. A nyomdában tartott házkutatás során a nyomozók 1826 darab B/3 méretű papírívet foglaltak le, amelyek 20-as címletű amerikai dollár lenyomatait tartalmazták. A rendőrök megtalálták és lefoglalták továbbá azokat az eszközöket is (nyomólemezek, nyomdagépek), amelyekkel a hamisítványokat gyártották.

A 1826 darab, laponként 12 db 20 USD bankjegy lenyomatát tartalmazó ív összértéke, forgalomba hozatalát követően, több, mint 123 millió forint.

Az Sz. Istvánnál tartott házkutatás alkalmával számos pénzhamisítással összefüggésbe hozható tárgyat találtak a rendőrök. Lefoglaltak több, mint 1000 ív B/3 méretű lapot, melyek hamis 200-as címletű ukrán hrivnya bankjegy lenyomatait tartalmazták, így feltehetően ezen bankjegyek hamisítását is tervezték a gyanúsítottak.

A két férfi elszámoltatáskor beismerő vallomást tett. Elmondták, hogy a kész hamisítványokat Ukrajnában kívánták forgalomba hozni.

Velük szemben a további eljárást Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le, egyben előterjesztést tettek az illetékes bíróság felé előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum