2022. 08. 7. vasárnap

Ibolya
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF

Megvalósult gyerekkori álom

A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keresett, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak. A lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott.

A Miskolci Rendészeti Szakközépiskolába 2017. február 15-ig lehetett jelentkezni azoknak az érettségizett fiataloknak, akik a rendőri szolgálatot hivatásuknak akarták választani. A Magyar Rendőrség számára fontos az utánpótlás megtalálása és felkutatása. Így a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is elindította toborzási programsorozatát 2016. december 9-én a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, amit 2017. január 10-én egy újabb nyílt nap követett.

A szervezők mind a két alkalommal olyan érettségi előtt álló diákokat vártak, akiknek pályaorientációjában a rendőri hivatás, mint életpályamodell szerepet kaphatott. A bemutatókkal egybekötött toborzón az érdeklődő tanulók betekinthettek a rendőri hivatás sokszínűségébe és választ kaphattak arra kérdésre is, hogy miért jó rendőrnek lenni. A toborzók során a diákok többek között elmondták, azért választanák a rendőri hivatást, mert az biztos karriert és megélhetési lehetőséget biztosít, a szakközépiskolában ingyenesen megszerezhető jogosítvány is ösztönzőként szerepelt, de felmerült az egyenruha csábító ereje is, illetve gyerekkori álomként is szerepelt a rendőri hivatás.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Toborzó programja lezárult, de a következő évfolyamokban még valóra válthatóak a gyerekkori álmok.
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Dugig volt az autó cigivel
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai közúti ellenőrzésen 3600 doboz adózatlan cigarettát találtak. A pénzügyőrök Tiszaszalkánál egy gyanú…
Dohány és fű
A miskolci rendőrök egy autót állítottak meg és ellenőriztek, melynek során kábítószer birtoklás gyanúja miatt egy személyt fogtak el, illetve egy más…

További cikkek