2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Lőszerszállítmány a határon túlról – (videóval) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Lőszerszállítmány a határon túlról – (videóval) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
2016. június 20. 12:20

Bűncselekménynek számít, ha engedély nélkül hoznak be külföldről lőszert, illetve fegyvert. Eljárás indult egy edelényi vadásszal szemben, aki a megfelelő igazoló okmányok nélkül hozott be Szlovákiából lőszereket.

Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya A. Attila 41 éves edelényi lakossal szemben. A Szlovákiából érkezett gyanúsítottat és autóját 2016. június 16-án 19 óra körül vonták a rendőrök ellenőrzés alá a tornanádaskai átkelőhelyen. A férfinál több száz lőszert találtak, amelyek behozatalához nem rendelkezett a szükséges hatósági engedélyekkel, így cselekményével bűncselekményt követett el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a külföldi lőszer- és fegyvervásárlásokhoz és azok behozatalához a megfelelő feltételek esetén, a hatóságnál beszerezhetőek a szükséges engedélyek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…