2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
1-56400/56258.jpg

Lopott kulccsal akart bejutni egy lakásba

1-56400/56258.jpgA Miskolci Rendőrkapitányság járőrei elfogták azt a férfit, aki egy lopott kulccsal akart bejutni egy lakásba, ahonnan különböző ingóságokat kívánt eltulajdonítani.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 24 éves sajókazai férfival szemben. A gyanúsított 2021. március 12-én 20 óra előtt egy társasház bejárati ajtójában felejtett kulcscsomót tulajdonított el. Az elkövetőnek az volt a szándéka, hogy a kulcshoz tartozó lakásból különböző ingóságokat ellopjon. A tulajdonos észlelte a kulcscsomó eltulajdonítását, és bejelentést tett a rendőrségre. A helyszínre érkező járőrök még az előtt elfogták a férfit, mielőtt a lakásba bejuthatott volna.

A rendőrök az elkövetőt a rendőrkapitányságra állították elő, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerő vallomást tett.

A hasonló bűncselekmények megelőzése értekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály munkatársai az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

Otthon tartózkodás esetén is tartsák zárva a lakásajtót, és a kaput! A zár külső oldali nyílásába soha ne felejtsék benne a kulcsot!
Ne engedjenek be idegeneket az ingatlanukba, udvarukba!
Amennyiben gyanús személyek, vagy idegen gépkocsik mozgását észlelik, haladéktalanul jelezzék a rendőrségre! Kérjük, hogy Önök is fordítsanak figyelmet lakókörnyezetükre, és a szomszédok biztonságára, értékeinek védelmére!
Ha mégis bűncselekmény áldozatává válnának, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es hívószámon!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek