2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Lezárt ügyek: Uzsorás család felelhet a bíróságon

Vádemelési javaslattal éltek az ózdi rendőrök azokkal a gyanúsítottakkal szemben, akik Csernely településen több, egzisztenciálisan kiszolgáltatott helyzetben lévő család részére adtak kölcsönt irreálisan magas kamatra.

Amint arról korábban már hírt adtunk, az Ózdi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást nyolc csernelyi lakossal szemben.

A gyanúsítottak Csernely településen több helyi család egzisztenciálisan kiszolgáltatott helyzetével visszaélve irreálisan magas kamatra adtak élelmiszert és készpénzt hitelbe.

Azon családokat, akik nem akartak a végeláthatatlan követeléseknek eleget tenni súlyos bántalmazások kilátásba helyezésével kényszerítették további fizetésre.

A bíróság a gyanúsítottak közül két férfi és egy nő előzetes letartóztatását 2017. február 23-án elrendelte, melyet az eljárás során mindvégig fenntartott.

Az Ózdi Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségre.

 
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek