2021. 09. 24. péntek

Gellért, Mercédesz
1 EUR 356 HUF
1 GBP 417 HUF

Lezárt ügyek: Tíz ittas sofőr állhat bíróság elé

Vádemelési javaslattal élt a Miskolci Rendőrkapitányság összesen tíz ittas sofőrrel szemben.

A Miskolci Rendőrkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik többek között a közlekedés biztonságának megteremtése és további javítása. A rendőrök folyamatos közúti ellenőrzésének eredményeként több ittas sofőrt is kiszűrtek a forgalomból, akikkel szemben a hatóság eljárást indított.

A közúti ellenőrzések során előfordult olyan eset is, amikor a rendőrök szinte egy időben vonták be vezetői engedélyét egy házaspárnak. A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei 2017. március 10-én 22 óra 40 perc körül a Miskolcon, a Papszer úton ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit, illetve annak vezetőjét. A 37 éves női sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így előállították őt a rendőrségre. Az autó utasa – a sofőr férje – a látható jelekből ítélve szintén alkoholt fogyasztott. A rendőrök felhívták a figyelmét, hogy a lezárt autót ne használja. A férfi az intelem ellenére később mégis volán mögé ült, akit a rendőrkapitányság közelében vontak ellenőrzés alá a járőrök, így a hatóság vele szemben is eljárást indított.

A Miskolci Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az ittas sofőrökkel szemben, amit befejezett és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…
A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rálőtt vitapartnerére Ózdon. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum