2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Lezárt ügyek: Tíz ittas sofőr állhat bíróság elé

Vádemelési javaslattal élt a Miskolci Rendőrkapitányság összesen tíz ittas sofőrrel szemben.

A Miskolci Rendőrkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik többek között a közlekedés biztonságának megteremtése és további javítása. A rendőrök folyamatos közúti ellenőrzésének eredményeként több ittas sofőrt is kiszűrtek a forgalomból, akikkel szemben a hatóság eljárást indított.

A közúti ellenőrzések során előfordult olyan eset is, amikor a rendőrök szinte egy időben vonták be vezetői engedélyét egy házaspárnak. A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei 2017. március 10-én 22 óra 40 perc körül a Miskolcon, a Papszer úton ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit, illetve annak vezetőjét. A 37 éves női sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így előállították őt a rendőrségre. Az autó utasa – a sofőr férje – a látható jelekből ítélve szintén alkoholt fogyasztott. A rendőrök felhívták a figyelmét, hogy a lezárt autót ne használja. A férfi az intelem ellenére később mégis volán mögé ült, akit a rendőrkapitányság közelében vontak ellenőrzés alá a járőrök, így a hatóság vele szemben is eljárást indított.

A Miskolci Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az ittas sofőrökkel szemben, amit befejezett és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek