2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Lezárt ügyek: Négy férfi egy eset

Befejezte a rendőrség azzal a sofőrrel és három utasával szemben a nyomozást, akik elütöttek autóval egy gyalogos férfit, majd otthagyták és meghalt.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, 2020. április 12-én 23 óra előtt halálos közúti közlekedési baleset történt a 3702. számú úton Újcsanálos közelében.

A nyomozás adatai szerint négy férfi közlekedett egy autóval, akik járművükkel elütöttek egy velük azonos irányba gyalogosan – láthatósági mellény nélkül – közlekedő sóstófalvai férfit. A sértett az ütközés hatására az útmenti árokba esett. Az autót kormányzó férfi és az utasok a balesetet követően a helyszínen nem nyújtottak segítséget az elgázolt személy részére, hanem megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtottak.

Az eset kapcsán megállapítást nyert, hogy a gépjármű valamennyi utasa és a sofőr is ittas volt a baleset bekövetkezésekor.

A sofőrt az eljárás során járművezetés ittas állapotban bűntett, továbbá segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A gépjármű tulajdonosát járművezetés tiltott átengedése bűntett, továbbá segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének , míg a további két utast szintén segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárás során szükséges nyomozati cselekményeket elvégezte, és az iratokat továbbította az ügyészségnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum