2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Lezárt ügyek: Elszólta magát, munkatársa meglopta


Jóhiszeműen megköszönte munkatársa figyelmeztetését az a tiszaújvárosi férfi, akinek kollégája szólt, hogy ne hagyja az öltözőszekrényében kulcsait. A férfi a jelzés után gyanútlanul elszólta magát, hogy pénztárcájában nagyobb összegű készpénz van, a figyelmeztető munkatárs pedig pár órával később ellopta a szekrénykulcsait, és az összes pénzét tárcájából.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 21 éves helyi férfival szemben.

A gyanúsított 2020. június 18-án a délutáni órákban az egyik tiszaújvárosi cégnél ellopta munkatársa őrizetlenül hagyott öltözőszekrénykulcsait, majd a férfi szekrényét kinyitva annak pénztárcájából ellopta több mint százezer forintját. A lopást követően a kulcsot visszatette, így a sértett, csak később észlelte pénze hiányát.

Az esetet megelőzően a sértett és a gyanúsított együtt ebédelt, amikor a gyanúsított felhívta munkatársa figyelmét, hogy ne hagyja az öltözőszekrényében a kulcsát, ekkor a sértett megköszönte a jelzést, és elmondta, hogy lakbért akar fizetni és sok pénz van nála.

A bejelentést követően a rendőrök a beszerzett információk alapján rövid időn belül azonosították a tolvajt, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a nyomozóknak részletes beismerő vallomást tett, és később az üzemben elrejtett pénz helyét is megmutatta. A sértett hiánytalanul visszakapta ellopott pénzét.

A tolvaj férfival szemben az eljárás vizsgálati szakaszában szükséges eljárási cselekményeket a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek