2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Lezárt ügyek: „csuka fogta róka”

A rendőrök 72 órán belül bíróság elé állították azt a férfit, aki egy alsózsolcai lakás udvarán parkoló autóból akart lopni, de a tulajdonos tetten érte. Lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság L. Gábor 30 éves alsózsolcai lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2014. október 18-án 21 óra 45 perc körüli időben egy alsózsolcai családi ház kerítésének kapuját leemelte, majd az udvarra bemenve az ott parkoló, nyitott gépkocsiból egy mobiltelefont és egy fényképezőgépet akart eltulajdonítani.

A tulajdonos meghallotta a zajt és a lakásából kilépve számon kérte a fiatalembert, hogy mit keres az autójában, aki először arra hivatkozott, hogy üldözték és ide bújt el, de végül beismerte, hogy lopási szándékkal jött be.

A házigazda L. Gábort a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta, akik a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vették.

Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság 2014. október 20-án befejezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Miskolci Járási Ügyészség részére.

A Miskolci Járásbíróság a büntetőügyet az elkövetéstől számított 72 órán belül tárgyalta.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek