2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Lezárt ügyek: Adathalász és a televízió

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy mezőkövesdi férfival szemben, aki más adatait felhasználva rendelt magának televíziót.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egy 45 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított még 2017 áprilisában egy sályi férfi adataival visszaélve, azaz a sértett tudta nélkül majd fél millió forint értékben televíziót rendelt saját magának.

Az ügyben folytatott nyomozást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.
internet

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az esettel kapcsolatban felhívja a figyelmet a személyes adatok védelmének szükségességére! Fokozottan figyeljen és tudatosan  ügyeljen arra, hogy személyes adataihoz illetéktelenek ne férjenek hozzá.  

Online vásárlásnál például célszerű virtuális számlát használni.  
Figyelmet érdemelnek az interneten közzé tett személyes adatok is. Fontos tudni, hogy a világhálón szereplő információk mindenki számára elérhetőek. Éppen ezért érdemes körültekintően kezelni a személyes adatok megosztását. A legfontosabb „szabály”, hogy ne kerüljön fel az internetre semmilyen fontos személyi azonosító kód, amely felhasználásával anyagi kárt okozhatnak az elkövetők. A legtöbb „személyazonosság-lopást” meg lehet előzni, ha a személyes adatokhoz nem lehet könnyen hozzáférni. Telefonon se adjon meg személyes adatokat, nem tudhatja, ki a hívó fél. Ne tartsa a PIN kódokat és a jelszavakat a pénztárcájában, vagy autóban!
Sem interneten, sem telefonon, sem pedig sms-ben ne adják meg személyes, illetve bankkártya, adatait.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek