2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Lezárt ügy: Polgármesteri elismeréssel

Taktaharkány polgármestere elismerésben részesített három rendőrt, akik azonosítottak, majd elfogtak egy férfit, aki rátámadt két helyi fiatalra és erőszakkal elvette egyikük telefonját.


Szemán Ákos
Taktaharkány polgármestere 2014. október 27-én tárgyjutalmat és oklevelet adott át a Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrs három munkatársának. Az önkormányzati hivatalban megtartott ünnepségen Baji Zsolt r. törzsőrmester, Vincze Béla r. főtörzszászlós, Petró Tamás r. zászlós vette át az elismeréseket a település vezetőjétől.

Mint arról korábban a rendőrség hírt adott rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrse ismeretlen tettes ellen. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított Taktaharkányban a Piac téren 2014. október 15-én 22 óra 10 perckor tüzet kért két fiatalembertől, majd egyiküktől „megnézésre” elkérte a mobiltelefonját. A férfi, kérésre sem adta vissza az eszközt, sőt annak megtartása érdekében bántalmazta alkalmi ismerőseit, majd elmenekült a helyszínről.

Az ügyben bevezetett rendőri intézkedések eredményeként 12 órán belül azonosították, majd elfogták és a rendőrőrsre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható V. Barnabás 20 éves olaszliszakai lakost.

A Taktaharkányi Rendőrőrs a beismerő vallomást tett terhelttel szemben az illetékes járási ügyészségen előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit a járásbíróság 2014. október 24-én elrendelt.

Az ügyben indított nyomozást a Taktaharkányi Rendőrőrs 2014. október 28-án befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek