2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

„Lefoglalta” szomszédja dohányaprítóját

Saját dohányaprító gépével vágja és árulja a cigarettát egy sátoraljaújhelyi férfi. Erről tett közérdekű bejelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz egy 82 éves férfi, aki a szomszéd kertjében vette észre a szerkezetet. A pénzügyőrök kiérkezéséig úgy döntött: önként lefoglalja a berendezést. Átment érte és saját lakásába vitte azt. A 22 éves szomszédot meghallgatták a pénzügyőrök, ám ő tagadta, hogy övé lenne a dohányaprító. Így egyelőre ismeretlen tettes ellen indított eljárást a NAV. A szomszéd így sem úszta meg jövedéki eljárás nélkül. A házkutatáskor ugyanis 600 gramm fogyasztási dohányt találtak nála.

Személyesen tett közérdekű bejelentést a sátoraljaújhelyi férfi a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. Elmondta, hogy szomszédja az illegális dohányaprító gépet a kert végében dugdosta, amit ő észrevett és a saját lakásába átvitte azt. Kérte a pénzügyőröket, hogy minél hamarabb vigyék el tőle. A bejelentő azt állította, hogy szomszédja rendszeresen cigarettával látta el az utca túloldalán lévő iskola diákjait, és ezt nem nézte jó szemmel.
Közben a szomszéd valahonnan megtudta, hogy a férfi éppen bejelentést tesz a NAV-nál. Gyorsan felhívta a rendőrséget azzal, hogy idős férfi valószínűleg dohányt gyárt, mert látott nála egy dohányaprító gépet. Mindkettejük házát átvizsgálták.
A fiatal férfi lakásán végül 600 gramm fogyasztási dohányt foglaltak le a pénzügyőrök. 30 ezer forintos jövedéki bírságra számíthat emiatt. Azt, hogy kié volt a dohányaprító gép, büntetőeljárásban vizsgálják.
  


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek