2023. 12. 10. vasárnap

Judit
1 EUR 382 HUF
1 GBP 446 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „Látni és látszani” – Ne érje váratlanul a rossz időjárás!

„Látni és látszani” – Ne érje váratlanul a rossz időjárás!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság – a közlekedési balesetek megelőzése érdekében – idén is folytatja a „Látni és látszani 2017 – egymásért” országos kampányhoz kapcsolódó prevenciós tevékenységét.


A megyei rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei 2017. október 16-a és december 8-a között közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket folytatnak a megye területén. A végrehajtott közúti ellenőrzések során a rendőrök felhívják a közlekedők figyelmét az őszi-téli időjárási viszonyokhoz igazított közlekedés és az erre való felkészülés fontosságára.

Kazincbarcikán is ellenőrizték a rendőrök a kerékpárral közlekedőket 2017. október 31-én. Akinek rendben találták a kétkerekűjének felszereltségét, egy láthatósági mellényt kapott ajándékba. A járőrök felhívták a kerékpárosok figyelmét, hogy használják fényjelző és láthatósági eszközeiket, fékeiket ellenőrizzék.

A rendőrség „Látni és látszani 2017 – egymásért” elnevezésű programja az alábbi lehetőségeket kínálja a közlekedésben résztvevőknek.

–           A kampányban a sofőröknek lehetőségük nyílik a gépjárműveik – legyen az magánszemély vagy céges – világító és fényjelző berendezéseinek, gumiabroncsainak térítésmentes átvizsgálására, az autójuk őszi-téli időjárásra történő felkészítésére, valamint a vezetők látásának vizsgálatára is.

–           A programban megyénk területén is több szakszerviz és optikus áll a résztvevők rendelkezésére. A kampányban résztvevő szervizek és az optikusok pontos elérhetőségét, illetve a program részleteit a www.latnieslatszani.hu, honlap tartalmazza.

Készüljenek fel a téli időjárás sajátosságaira, járműveiket ellenőrizzék! A rossz idő nem érje Önöket felkészületlenül. A megfelelő világítás, fék, gumiabroncs életet menthet. Érjenek haza épségben!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Családi tragédia
Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt. Halált okoz…
Őrizetben a késelő
A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a parasznyai férfit, aki egy késsel oltotta ki a sógora életét. Emberölés bűntettének megalapozott gyanú…

További cikkek