2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „Látni és látszani” – Ne érje váratlanul a rossz időjárás!

„Látni és látszani” – Ne érje váratlanul a rossz időjárás!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság – a közlekedési balesetek megelőzése érdekében – idén is folytatja a „Látni és látszani 2017 – egymásért” országos kampányhoz kapcsolódó prevenciós tevékenységét.


A megyei rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei 2017. október 16-a és december 8-a között közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket folytatnak a megye területén. A végrehajtott közúti ellenőrzések során a rendőrök felhívják a közlekedők figyelmét az őszi-téli időjárási viszonyokhoz igazított közlekedés és az erre való felkészülés fontosságára.

Kazincbarcikán is ellenőrizték a rendőrök a kerékpárral közlekedőket 2017. október 31-én. Akinek rendben találták a kétkerekűjének felszereltségét, egy láthatósági mellényt kapott ajándékba. A járőrök felhívták a kerékpárosok figyelmét, hogy használják fényjelző és láthatósági eszközeiket, fékeiket ellenőrizzék.

A rendőrség „Látni és látszani 2017 – egymásért” elnevezésű programja az alábbi lehetőségeket kínálja a közlekedésben résztvevőknek.

–           A kampányban a sofőröknek lehetőségük nyílik a gépjárműveik – legyen az magánszemély vagy céges – világító és fényjelző berendezéseinek, gumiabroncsainak térítésmentes átvizsgálására, az autójuk őszi-téli időjárásra történő felkészítésére, valamint a vezetők látásának vizsgálatára is.

–           A programban megyénk területén is több szakszerviz és optikus áll a résztvevők rendelkezésére. A kampányban résztvevő szervizek és az optikusok pontos elérhetőségét, illetve a program részleteit a www.latnieslatszani.hu, honlap tartalmazza.

Készüljenek fel a téli időjárás sajátosságaira, járműveiket ellenőrizzék! A rossz idő nem érje Önöket felkészületlenül. A megfelelő világítás, fék, gumiabroncs életet menthet. Érjenek haza épségben!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szomszédok jelezték a rendőrségen, hogy girincsi ismerősük egy ideje nem ad életjelet magáról, feltételezhető, hogy baj történt az idős nővel. …

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum