2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Közúti ellenőrzések, hogy idén is mindenki hazaérhessen

Szilveszterkekor éjfél előtt húsz perccel ütközött oszlopnak egy ittas sofőr Miskolcon. Az elmúlt napokban a rendőrök azonban huszonkilenc ittas és két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból mielőtt még azok közúti közlekedési balesetet okozhattak volna Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain.

Járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 25 éves nyékládházi nővel szemben. A gyanúsított 2020. december 31-én 23 óra 40 perckor Miskolcon, a József Attila úton kanyarodás közben nekihajtott egy villanyoszlopnak. Az autó sofőrje, és két utasa könnyebb sérüléseket szenvedett a baleset során. A rendőrök az autó vezetőjével szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

A rendőrök a 2021-es esztendőben is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, vagy bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

A megye útjain 2020. december 28-a és 2021. január 3-a között ötventöt közúti közlekedési baleset történt, ebből három balesetben ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor huszonkilenc ittasan és két bódultan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet!

Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

… hogy ebben az évben is mindenki hazaérhessen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek