2022. 10. 6. csütörtök

Brúnó, Renáta
1 EUR 424 HUF
1 GBP 485 HUF

KMB: Zsákmány vitte félre a fatolvajt

A helyi körzeti megbízott elől akart menekülni kisteherautójával az a fatolvaj, akit voltaképpen zsákmánya juttatott rendőrkézre.


Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság G. A. 51 éves és B. L. 33 éves királdi lakosokkal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2015. szeptember 11-én 15 óra 45 perc előtt Borsódbóta külterületén engedély nélkül fát vágtak, majd két járművel el akarták szállítani az erdőből.

A területen járőröző helyi körzeti megbízott megállásra szólította fel a kisteherautók vezetőit, de azok nem engedelmeskedtek, hanem gyorsítva tovább hajtottak. Az egyik jármű azonban a helyi útviszonyoknak és a mázsás zsákmánynak köszönhetően megbillent, majd az út menti árokban, egy betonpalánknak ütközve állt meg.

A balesetet szenvedett férfi társa a szintén fával megrakott járművével tovább ment, de kisvártatva visszatért, mintha csak kíváncsiskodna. Az ellenőrzés alá vont férfiak nem tudták papírokkal igazolni, hogy fakitermelési tevékenységüket legálisan végezték volna.

A rendőrkapitányságra előállított személyek gyanúsítotti kihallgatásukon beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Személyi változások
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon, a Miskolci-, és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon megbízott új vezetők 2022. október 1-jével …

További cikkek