2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Készenlétben: visszakísérték az iskolakerülőket

A Készenléti Rendőrség járőrei csellengő diákokkal szemben intézkedtek Alsózsolcán. Mint utóbb kiderült, tanáraik a nebulókat már a reggeli óráktól folyamatosan keresték.
Az észak-magyarországi régió – közte a borsodi térség – közrendjének, közbiztonságának megerősítésére vezényelt Készenléti Rendőrség bevetési egységeinek munkatársai 2013. október 10-én 10 órakor Alsózsolcán teljesítettek szolgálatot, amikor a település utcáján két, céltalanul sétáló diákra lettek figyelmesek.

A járőrök kérdésére a 13 éves fiúk elmondták, hogy ugyan iskolában kellene lenniük, de onnan még az órák megkezdése előtt engedély nélkül távoztak.

Az intézkedő rendőrök haladéktalanul felvették a kapcsolatot a gyermekek által megnevezett oktatási intézménnyel, ahonnan megerősítették, hogy a két kiskorú az iskola tanulója és őket nevelőik már a reggeli óráktól folyamatosan keresik. Az egyeztetést követően a járőrök a két kószálót az iskolába visszakísérték és átadták az intézmény vezetőjének.

 

A rendőrségről szóló törvény 2013. január 1-jén hatályba lépett egyik módosító rendelkezése értelmében a rendőr azt a 14. életévét be nem töltött tanulót, aki nagykorú kísérete nélkül, vagy hivatalos igazolás nélkül marad távol tanítási napon a tanítási órától vagy az iskola által szervezett kötelező foglalkozástól, – a nevelési-oktatási intézménnyel történt előzetes egyeztetést követően – a nevelési-oktatási intézmény vezetőjéhez kísérheti.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek