2022. 10. 6. csütörtök

Brúnó, Renáta
1 EUR 424 HUF
1 GBP 485 HUF

Kapaszkodósáv: Az őzek nem ismerik a KRESZ-t

Több vadelütés is történt az elmúlt napokban Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain.

Széphalom és Sátoraljaújhely közötti útszakaszon 2018. február 24-én 18 óra körül egy autós elé szaladt egy őz, amit a sofőr, a fékezése ellenére is elütött. A másik eset 26-án 3 óra körül történt Nyékládháza és Emőd között. A vad itt is a jármű elé ugrott. A közúti közlekedési balesetekben nem történt személyi sérülés, az őzek azonban mindkét esetben elpusztultak.

Az ilyen és hasonló balesetek elkerülése és a vadállatok védelme érdekében is ajánljuk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, Pitkó László r. alezredes prevenciós ajánlásait.
vad

„Kapaszkodósáv”:

A vadbaleseteket olykor nehéz elkerülni, mivel az állatok értelemszerűen nem a KRESZ szabályai szerint közlekednek, és váratlanul képesek felbukkanni a közlekedő járművek előtt. A legtöbb vadelütés miatt bekövetkező baleset anyagi kárral végződik, esetenként azonban súlyos személyi sérüléssel is járhat. A vadveszélyt jelző táblák mentén ezért legjobb módszer a figyelem, a fokozott óvatosság és a sebesség csökkentése. Fontos, hogy vezetés közben ne telefonáljon, kapcsolja be a biztonsági övet, tartson nagyobb követési távolságot és folyamatosan figyelje az út mindkét oldalát! Ha lát egy vadat a járműve előtt átszaladni, lassítson le még jobban, mert több is várható.

Baleset esetén hívja a 112-es segélyhívó számot! Az elpusztult állatot ne vigye magával, mert az bűncselekménynek számít!

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Személyi változások
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon, a Miskolci-, és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon megbízott új vezetők 2022. október 1-jével …

További cikkek