2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Ittas sofőrök állhatnak bíróság elé

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Bíróság elé állítási javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki ittasan vezette segéd-motorkerékpárját. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére!

Közúti ellenőrzésen szűrték ki a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai azt a 30 éves emődi férfit, aki 2017. július 6-án 22 óra 30 perc körül alkoholt fogyasztott vezetés előtt. A rendőrség járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a napokban befejezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az ügyészségre.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és tíz rendőrkapitányságának munkatársai folyamatos és kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedés biztonságára, így az ittas sofőrök kiszűrésére. A megye útjain 2017. szeptember 4-e és szeptember 10-e között 65 közúti közlekedési baleset történt. Ebből mindössze csak 1 esetben volt ittas sofőr az okozó.
ellenőrzés

A járőrök az adott időszakban 17 ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított eljárások folyamatban vannak. Többször is hangsúlyozni kell, hogy az ittas járművezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek