2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Iratmegsemmisítővel gyártotta a dohányt

Vélhetően iratmegsemmisítővel darabolta a dohányleveleket az a sátoraljaújhelyi férfi, aki ellen orgazdaság és jövedékkel visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A férfi házának konyhájában és a melléképületben három iratmegsemmisítőt foglaltak le a pénzügyőrök. Mindegyiken dohánymaradványok voltak. Emellett dohányleveleket és vágott dohányt is találtak a házban. Csaknem 55 kilogrammot.

Szinte az egész ház tele volt dohánnyal. A hálószobában, a konyhában és a melléképületben is találtak dohányt a NAV pénzügyőrei. Ezek egy része fogyasztásra alkalmas módon fel volt darabolva, volt, amit már becsomagoltak, de több tucat – még egész – szárított dohánylevelet is találtak a lakásban. Összesen több, mint 27 kilogramm szárított dohányleveket és ugyanennyi fogyasztási dohányt foglaltak le a sátoraljaújhelyi házban. 800 ezer forint értékben.
A konyhában és a melléképületben összesen négy dohány aprítására használt „gépet” találtak a pénzügyőrök. Egy házilag készítettet és három iratmegsemmisítőt. Vélhetően ez utóbbiakat is a dohány aprításához használták. Mindegyiken találtak ugyanis dohánymaradványokat.
A ház tulajdonosa ellen orgazdaság és jövedékkel visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az ügy további vizsgálatát a pénzügyi nyomozók végzik majd.

Varga Zoltán
sajtóreferens

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek