2021. 10. 25. hétfő

Blanka, Bianka
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Húsz évet érhet az áfacsalás

Akár húsz évet is kaphatnak annak a nógrádi bűnszervezetnek a tagjai, akik betonacéllal kereskedve okoztak több mint négyszázmilliós kárt a költségvetésnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vádemelési javaslattal adta át az ügyet a Fővárosi Főügyészségnek.


Az elkövetők az Európai Unió területéről szerezték be a betonacélt, ami egy magyar cégekből álló számlázási láncolaton keresztül egy szintén az érdekeltségi körükbe tartozó Pest megyei építőipari vállalkozásnál landolt. Nem elég, hogy a cégláncolatban elcsalták az áfát, de a fiktív számlás vásárlások után visszaigényelték a forgalmi adót, összességében négyszáztíz millió forint kárt okozva a költségvetésnek.

A NAV pénzügyi nyomozói a költségvetésicsalás-sorozat megszakítására egyszerre huszonhárom helyszínen tartottak házkutatást, tanúkat hallgattak ki, öt gyanúsítottat vettek őrizetbe. Az akcióban lefoglalt autók, készpénz és bankszámlák értéke meghaladta a százmillió forintot.

A pénzügyi nyomozók az ügyben összesen tizenöt embert gyanúsítanak költségvetési csalással és közokirat-hamisítással, a nyomozás iratait vádemelési javaslattal továbbították a Fővárosi Főügyészségnek. A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt akár húsz évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Még a sértett telefonos kapcsolatban volt a rendőrség ügyeleti központjával, amikor a tiszaújvárosi rendőrök már elfogták a italtolvajokat. Bejelen…

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum