2022. 06. 30. csütörtök

Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Húsz évet érhet az áfacsalás

Akár húsz évet is kaphatnak annak a nógrádi bűnszervezetnek a tagjai, akik betonacéllal kereskedve okoztak több mint négyszázmilliós kárt a költségvetésnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vádemelési javaslattal adta át az ügyet a Fővárosi Főügyészségnek.


Az elkövetők az Európai Unió területéről szerezték be a betonacélt, ami egy magyar cégekből álló számlázási láncolaton keresztül egy szintén az érdekeltségi körükbe tartozó Pest megyei építőipari vállalkozásnál landolt. Nem elég, hogy a cégláncolatban elcsalták az áfát, de a fiktív számlás vásárlások után visszaigényelték a forgalmi adót, összességében négyszáztíz millió forint kárt okozva a költségvetésnek.

A NAV pénzügyi nyomozói a költségvetésicsalás-sorozat megszakítására egyszerre huszonhárom helyszínen tartottak házkutatást, tanúkat hallgattak ki, öt gyanúsítottat vettek őrizetbe. Az akcióban lefoglalt autók, készpénz és bankszámlák értéke meghaladta a százmillió forintot.

A pénzügyi nyomozók az ügyben összesen tizenöt embert gyanúsítanak költségvetési csalással és közokirat-hamisítással, a nyomozás iratait vádemelési javaslattal továbbították a Fővárosi Főügyészségnek. A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt akár húsz évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum