2023. 12. 2. szombat

Melinda, Vivien
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF

Hét év után sem merült feledésbe

Letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két férfit, akik még 2012 évben egy lőfegyverrel, vagy annak utánzatával kiraboltak egy kisboltot Miskolcon.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A megalapozott gyanú szerint 2012. július 16-án a délutáni órákban két férfi arcát maszkkal eltakarva bement Miskolcon, a Bársony János utcán található egyik kisboltba, majd ott az alkalmazottat egy lőfegyverrel, vagy annak utánzatával a bevétel átadására szólították fel. Az eladó engedelmeskedett a férfiaknak és a kassza tartalmát az egyiküknél lévő hátizsákba szedte. A megszerzett pár tízezer forinttal a két rabló elmenekült a helyszínről, majd harmadik társuk – aki a bolt környékét figyelte – futva csatlakozott hozzájuk. A bolt eladóját a támadás során az elkövetők nem bántalmazták.

A nyomozást hatóságunk 2013. november 7-én felfüggesztette, mert az eljárás során az elkövetők kiléte nem nyert megállapítást.

A rablás során rögzített nyomok alapján azonban hatóságunk 2019 tavaszán jutott olyan új információk birtokába, amely elősegítette a hét évvel ezelőtti rablás egyik elkövetőjének azonosítását. A 32 éves férfit 2019. július 16-án a hajnali órákban a rendőrök elfogták, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelt a nyomozóknak részletes beismerő vallomást tett, majd megnevezte társait is. A bűntársak közül egy  főt a nyomozók 2019. július 16-án délután Miskolcon elfogtak. A 27 éves férfi szintén részletes beismerő vallomást tett a hét évvel ezelőtti rablással kapcsolatban. A harmadik bűntárs hatóságunk adatai alapján jelenleg külföldön tartózkodik, a vele kapcsolatos nyomozási cselekmények folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a két sajtószentpéteri férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vette, és előterjesztéssel élt letartóztatásuk indítványozására. Az eljáró nyomozási bíró ügyészi indítványra a 2019. július 18-án megtartott tárgyaláson elrendelte a gyanúsítottak letartoztatását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

RÁSZOKOTT A LOPÁSRA
Az encsi rendőrök őrizetbe vettek egy tolvajt, aki a gyanúsítotti kihallgatását követően ismételten betört, és egy lopott kerékpárral indult haza. …
Elvileg nullás bevallás
Nullás adattartalommal adta be bevallásait egy Heves vármegyei cég, miközben az Online Számla rendszer adatai alapján százmilliós nagyságrendben bocsá…

További cikkek