2021. 08. 1. vasárnap

Boglárka
1 EUR 357 HUF
1 GBP 420 HUF

Határon átnyúló üldözési gyakorlat

A határon átnyúló bűnözés elleni eredményes fellépés érdekében közös gyakorlatot tartott az Edelényi Rendőrkapitányság és a szlovákiai Kassai Kerületi Rendőr-igazgatóság.
Az Edelényi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2019. október 8-án végrehajtott közös műveleti akció a határon átnyúló üldözés során teendő intézkedések gyakorlását helyezte előtérbe. A gyakorlat vezetője magyar részről dr. Gál Károly r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központ osztályvezetője, szlovák részről pedig pplk. Ing. Stefan Németh a Kassai Kerületi Rendőr-igazgatóság ügyeleti osztályvezetője volt.

A fikció szerinti Magyarországon elkövetett rablás elkövetőit üldöznek a hatóságok, majd a közösen bevezetett intézkedések eredményeként az együttműködő rendőri szervek szlovák területen elfogták a feltételezett elkövetőket.

Az akció céljai között szerepelt az együttműködő felek közötti kommunikáció hatékonyságának további növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő szükséges intézkedések gyakorlati megvalósítása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A gyanú szerint több dohányboltot és egy benzinkutat is kirabolt Miskolcon egy 34 éves férfi. A rendőrségre 2021. május 15-én a kora délutáni órákb…
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy hét alatt 27 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhatta…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum