2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

Határon átlépő gyakorlat

A határon átlépő bűnözés elleni eredményes fellépés érdekében közös gyakorlatot tartott a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság és a szlovákiai Kassai Kerületi Rendőr-igazgatóság.

A Sátoraljahelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2018. június 28-án végrehajtott közös műveleti akció az országhatárt átlépő bűnözők követése és elfogása során teendő intézkedések gyakorlását helyezte előtérbe. A művelet vezetője magyar részről dr. Gál Károly r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központ osztályvezetője, szlovák részről pedig pplk. Ing. Stefan Németh a Kassai Kerületi Rendőr-igazgatóság ügyeleti osztályvezetője volt.

Egy sátoraljaújhelyi üzemanyag-töltő állomástól indult a gyakorlat, míg az elfogás a szlovákiai Kuzmice település után, lakott területen kívül, közúton történt. A fikció szerinti fegyveres rablókat a közösen bevezetett intézkedések eredményeként az együttműködő rendőri erők elfogták. A gyakorlat végeztével a szlovákiai helyszínen megjelent és értékelte az intézkedést Juraj Lesko r. ezredes a Kassai Kerületi Rendőr-igazgatóság vezetője.

Az akció céljai között szerepelt az együttműködő felek közötti kommunikáció hatékonyságának további növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő, szükséges intézkedések gyakorlati megvalósítása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az Edelényi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el 2022. augusztus 20-án és augusztus 21-én. Az Edelényi Rendőrkapitányság veze…

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…