2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Ha vezet, igyon vizet!

A nyári hónapokban fontos a megfelelő mennyiségű folyadék pótlása. A sofőrök fegyelmébe ajánljuk, hogy a sör is szeszes ital, illetve azt is, hogy a Borsod-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzéseik során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bűncselekmény is lehet, és bírósági eljárást vonhat maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára! A megye útjain 2018. június 4-e és 10-e között 86 közúti közlekedési baleset történt, ebből két balesetben volt ittas sofőr az okozó.

A járőrök az adott időszakban azonban 43(!) ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek