2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Föld Órája 2017- Miskolc idén is csatlakozik a kezdeményezéshez

Föld Órája 2017- Miskolc idén is csatlakozik a kezdeményezéshez

A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely felhívja az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra.

Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.
2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld Órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát. Ez nem csak azt mutatja, hogy az embereket foglalkoztatja bolygónk egészsége, hanem hogy hajlandóak tenni is érte.
Miskolc, az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is csatlakozik a Föld Órája akcióhoz.
2017. március 25-én, szombaton 20.30-21.30 óra között lekapcsoljuk az Avasi Kilátó és a Diósgyőri vár díszkivilágítását, valamint részlegesen a Miskolci Nemzeti Színház megvilágítását. Arra kérjük a lakosságot, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, háztartásaikban lehetőség szerint kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

Tegyünk együtt a Föld védelméért, az éghajlatváltozás ellen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek