2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 366 HUF
1 GBP 434 HUF

„Finn módszer” – ittas vezetők szűrése Miskolcon is!

A rendőrök 2017. október 24-én az ittas vezetők kiszűrése céljából tartottak ellenőrzéseket több borsodi városban.


Az akció keretében közel száz járművezetőt ellenőriztek a rendőrök, de az alkoholszonda egyetlen esetben sem mutatott pozitív értéket.

Az elsőként Finnországban alkalmazott módszer lényege, hogy több rendőr hajtja végre az arra közlekedő – leállított – járművezetők alkoholszondás ellenőrzését. Ha az autós nem ittas, azonnal továbbhaladhat, míg ha alkoholt fogyasztott, félreállítják és eljárást kezdeményeznek ellene.

Rendőrségi tapasztalatok szerint az elmúlt időszakban csökkent a közlekedésben résztvevő ittas vezetők, valamint az ittasan balesetet okozó járművezetők száma.

Az útjainkon a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre, hiszen az ittas járművezetés fokozott kockázati tényezőt jelent a közlekedésben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Még a sértett telefonos kapcsolatban volt a rendőrség ügyeleti központjával, amikor a tiszaújvárosi rendőrök már elfogták a italtolvajokat. Bejelen…

További cikkek

MISS EUROPEAN UNION néven nagy sikerű nemzetközi szépségversenyt rendeztek 2004-ben Magyarországon abból az alkalomból, hogy hazánk az Európai Unió ta…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum