2023. 11. 29. szerda

Taksony
1 EUR 377 HUF
1 GBP 436 HUF

„Finn módszer” – ittas vezetők szűrése Miskolcon is!

A rendőrök 2017. október 24-én az ittas vezetők kiszűrése céljából tartottak ellenőrzéseket több borsodi városban.


Az akció keretében közel száz járművezetőt ellenőriztek a rendőrök, de az alkoholszonda egyetlen esetben sem mutatott pozitív értéket.

Az elsőként Finnországban alkalmazott módszer lényege, hogy több rendőr hajtja végre az arra közlekedő – leállított – járművezetők alkoholszondás ellenőrzését. Ha az autós nem ittas, azonnal továbbhaladhat, míg ha alkoholt fogyasztott, félreállítják és eljárást kezdeményeznek ellene.

Rendőrségi tapasztalatok szerint az elmúlt időszakban csökkent a közlekedésben résztvevő ittas vezetők, valamint az ittasan balesetet okozó járművezetők száma.

Az útjainkon a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre, hiszen az ittas járművezetés fokozott kockázati tényezőt jelent a közlekedésben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elvileg nullás bevallás
Nullás adattartalommal adta be bevallásait egy Heves vármegyei cég, miközben az Online Számla rendszer adatai alapján százmilliós nagyságrendben bocsá…
Két számla kimaradt!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy építőipari vállalkozás áfabevallásai és az Online Számla rendszerben érkező adatok között eltérést talált. Enne…

További cikkek