2022. 08. 12. péntek

Klára
1 EUR 394 HUF
1 GBP 466 HUF

Fiktív cégek adták-vették a műanyagot

Mintegy kétszázmillió forint kárt okoztak a költségvetésnek egy műanyagipari cég vezetői, akikre a napokban csaptak le a pénzügyi nyomozók. Egy időpontban húsz helyszínen jelentek meg a NAV munkatársai és biztosították az okozott adóhiány megtérülését.

A műanyag granulátumot egy magyar üzem számára gyártották, azonban az eladó és a vevő közé számlázási láncolatot építettek ki. Mielőtt az áru a vevőhöz került volna, papíron eladták szlovák cégeknek, azok pedig továbbadták magyar társaságoknak. A láncolatban strómanok nevén lévő, valós tevékenységet nem végző cégek közreműködtek azért, hogy az ügyleteket áfafizetés nélkül bonyolítsák.

 

A házkutatások alkalmával fontos könyvelési iratok kerültek elő ágyneműtartóból, illetve szemetesből is. Egy lakóingatlanban engedély nélkül tartott lőfegyvert is találtak a pénzügyi nyomozók, amit lefoglaltak és feljelentést tettek a Kiskőrösi Rendőrkapitányságnál.

 

A nyomozók a társaság vezetői által okozott kár megtérülésére és a várható pénzbírság fedezetének biztosítására a cég ingatlanjait, bankszámláit, gyártó eszközeit és árukészletét, zárolták, több gépjárművet és készpénzt is lefoglaltak.

 

A NAV észak-magyarországi pénzügyi nyomozói a cég vezetőit, egy férfit és egy nőt gyanúsítottként hallgattak ki költségvetési csalás miatt. Tettük miatt tíz évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Dugig volt az autó cigivel
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai közúti ellenőrzésen 3600 doboz adózatlan cigarettát találtak. A pénzügyőrök Tiszaszalkánál egy gyanú…

További cikkek