2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 399 HUF
1 GBP 472 HUF

Felderítve: Miskolctól Romániáig

Egy Miskolcon elkövetett súlyos bűncselekmény felderítésének szálai egészen Romániáig vezettek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 2010 szeptemberében, Miskolcon történt bűncselekménnyel kapcsolatban.

A bűncselekmény részleteiről 2013. október 10-én Miskolcon nemzetközi sajtótájékoztatót tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok és Mircea Marius Negrut r. ezredes román belügyi attasé.

A nyomozás kiinduló adatai szerint az elkövetők 2010. szeptember 23-án délután Miskolcon, egy Gyár utcai lakásba tetőjavítás ürügyén mentek be, majd egy elszámolási vitát követően az elkövetők bántalmazták az idős házigazdát. A támadók értékek után kutatva felforgatták a sértett lakását, majd mobiltelefont, karórát, hosszabbítót, munkásruhát, valamint készpénzt tulajdonítottak el. A bűncselekmény elkövetése után egy közeli szórakozóhelyen italoztak, később pedig elhagyták a várost.

A bűncselekmény áldozatául esett 70 éves férfi kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe.

A három évig tartó nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekmény elkövetésével H. R. 39 éves, H. L. 33 éves, valamint L. Gy. 27 éves román állampolgárságú férfiak gyanúsíthatóak, akik kihallgatása nemzetközi jogsegély keretében – a magyar és a román ügyészi szervek közreműködésével – a közelmúltban megtörtént.

Az azonosított terheltek jelenleg román büntetés-végrehajtási intézetben, személyes szabadságot korlátozó intézkedés hatálya alatt állnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Életveszélyes szúrás
A rendőrök előállították azt a fiatal férfit, aki előzetes szóváltást követően egy késsel megszúrt egy férfit Miskolcon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Meg…
Menekülő csempész
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai csaknem 6 millió forint értékű adózatlan cigarettát foglaltak le egy közúti ellenőrzésen, amit próbált,…

További cikkek