2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Felborult

A nyári időszakban is rendszeresek a közúti ellenőrzések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, amelyek során a motorkerékpárosok, kerékpárosok biztonságára különös figyelem hárul. Jó tudni azt is, hogy nem minden kerékpár, aminek két kereke van.

Járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy 64 éves tállyai férfival szemben. A gyanúsított 2019. június 8-án 21 óra 30 perckor Tállyán, a Petőfi Sándor úton elektromos kerékpárjával nem az útviszonyoknak megfelelően kormányozta járművét, ezért felborult. A férfit sérülései ellátására kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy a rendőri ellenőrzések során többször előfordult, hogy a kerékpárnak hitt jármű segédmotor-kerékpár volt. Sok esetben az érintett nem is tudta, hogy pontosan mivel közlekedik. Vannak olyan kétkerekűek, amelyek felszereltsége már a segédmotor-kerékpárok szintjére emeli az egy nyomtávon haladó járműveket, így a vonatkozó jogszabályok is különbözőek, a témában további információk itt érhetőek el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek